Oi katso mikä aamu!

by - toukokuuta 29, 2019



"Oi katso mikä aamu!" Näin kajahtaa perinteisesti alkuun Ooppera-areenan juhlajumalanpalvelus. Niin tänäkin kesänä. Tuohon hetkeen kiteytyy paljon siitä hyvästä, mistä näillä lakeuksilla ollaan ylpeitä.

Paikkahan jokirannassa on kaunis. Selkeällä säällä aurinko tervehtii suoraan vasten katoksen alla istuvaa yleisöä, tai pikemminkin kirkkokansaa. Kyrönjoki lipuu hiljalleen taustalla. Kylvöt vastarannan pellolla ovat jo oraalla.

"Oi katso mikä aamu!" Nyt on lupa hetken levähtää. Musiikkijuhlat ovat lukuisten ihmisten työn tulosta. Ilmajoen Musiikkijuhlien väki on tehnyt työtä vuoden ympäri, talkoolaiset eri tehtävissä ovat antaneet satoja työtunteja kaiken mahdollistamiseksi. Siinä on vielä pohjalaista periksiantamattomuutta, sitä samaa josta ilkanpatsas areenalle kulkevalle väelle viestii. On kiitoksen aika.

Kiitosta viljellään musiikin kautta. Tästä ajatuksesta on muuten johdettu latinalaisperäinen sana kulttuuri. Se merkitsi alkujaan hengen viljelyä. Päivä onkin osuvasti helluntai, Pyhän Hengen vuodatuksen päivä. Ensimmäisenä helluntaina jokainen ymmärsi julistuksen omalla kielellään. Nyt kielenä on siis musiikki ja siihen liittyy Jumalan sana. Musiikin ammattilaiset antavat parastaan ja siitä on helppo jokaisen vain nauttia.

Jumalanpalvelus vietetään myös varsin lähellä sitä paikkaa, jossa Ilmajoen vanhin kirkko jo vuosisatoja sitten sijaitsi. Harva kiinnittää huomiota lähellä olevaan vanhaan hautausmaahan, jonka läheisyydessä kirkko sijaitsi. Vanhan kirkon näköinen museo muistuttaa näkyvämmin historiasta. Mutta jumalanpalvelus ei ole mennyttä aikaa. Se tapahtuu siinä hetkessä. Kiitoksesta tuleekin ylistys: "Oi katso mikä aamu!"

Tänä vuonna jumalanpalvelus myös päättyy tuttuun ylistysvirteen. "Herraa hyvää kiittäkää" lauletaan "körttiniekuin", sillä järjestäjänä on myös Herättäjä-yhdistys. Seuraväkeen mukaan mahtuu tunnetusti jokainen paikallinen ja kauempaakin tullut. Kohdataan Ooppera-areenalla ja kesän muissa lukuisissa tilaisuuksissa! Siunausta jokaisen lukijan kesään!

Jani Latva-Nikkola
vt. kirkkoherra

Kiinnostavia aiheita

0 kommenttia